Ráérős reggelekre ajánlom.
Hozzávalók egy személyre 2 tojás, 3 dkg darált mandula, 1 evőkanál édesítőszer (xylitol, vagy erithritol, vagy ki mit szeret), csipet só, kávéskanálnyi őrölt fahéj, egy maréknyi gyümölcs (málna, áfonya, szeder, magozott meggy, felaprított szilva) és a serpenyőbe fél evőkanál tisztított vaj (ghí), vagy szőlőmagolaj.
Elkészítés: a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra verjük az édesítővel, ezután hozzákeverünk mindent, kivéve a fehérjét és a gyümölcsöt. A fehérjét külön felverjük – nem kell kőkeményre, de növekedjen a térfogata. Ehhez hozzákeverjük a másik egyveleget. szezonális blog kényeztető reggeli gyümölcsös omlett. Felhevítjük a serpenyőben a zsiradékot, ráöntjük a tésztát. Amikor elkezd az alja összeállni (ezt a serpenyő finom mozgatásával ellenőrizzük), akkor a még folyós tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
Mindenféle lapos konyhai eszközzel óvatosan félbehajtjuk a masszát, majd lefedjük. A láng legyen takarékon. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk. Ne aggódjunk, ha picit deformálódik, majd belejövünk a technikába! A sütés közben még kétszer így megfordítjuk.
A cél, hogy belül is átsüljön a tészta. Kívül aranybarna lesz. Figyeljünk rá, ne hagyjuk ott, nehogy megégjen! Ez a mi reggelink, a mi pillanatunk!
Amikor már tömörnek érezzük, mozgatásra nem folyik sehol, akkor kész. Átemeljük tányérra, még szórunk köré friss gyümölcsöt – vagy szokás szerint turbózható lekvárral, vagy egyéb nyalánksággal.
Finom kávéval, vagy teával kísérjük.
Beszélgetés
Még nincs hozzászólás.