//
Most olvasod
Édesség de nem hízlal, Zöldség / Gyümölcs

Mandulás lepény

szezonális blog mandulás lepény

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy almát meghámozunk, magházát kiszedjük, és a húsát vékonyan felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk egy citrom levével, adunk hozzá fahéjat, vaníliát, egy marék mazsolát.

szezonális blog mandulás lepény

3 tojást felverünk, beleforgatunk 11 deka finomra darált mandulát és 5 deka szeletelt mandulát. Ehhez hozzákeverjük a mazsolás almát.

szezonális blog mandulás lepény

Zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe öntjük a masszát.

szezonális blog mandulás lepény

szezonális blog mandulás lepény

Amikor kihűlt szeleteljük. Kínálhatjuk lekvárral, csoki krémmel, tejszínhabbal – de mindezek nélkül is nagyon finom. Narancs öntettel fotóztam.

szezonális blog mandulás lepény

Beszélgetés

Még nincs hozzászólás.

Mi a véleményed?

Adatvédelem

A blogon megjelenő írások, fotók a szerzők engedélyével idézhetők. Kapcsolat felvétel: zoldsegek.gyumolcsok@gmail.com

Írd ide email címedet, ha értesülni szeretnél a legfrissebb bejegyzésekről.

Csatlakozás a többi 118 feliratkozókhoz

szezonális zöldségek gyümölcsök hússal hús nélkül