Sütemény élmény, ha pirított kókuszreszeléket és/vagy szeletelt/darált mandulát gyümölcsökkel összekeverünk.
Eperrel:
Az epret tisztítás után villával összetörjük. Egy kis citrom levet facsarunk rá (elhagyható lépés), 1 kiskanál fahéjjal elkeverjük. Összekeverjük a pirított mandulával. Kész.
Sült gyümölcsökkel:
Egy marék mazsolát egy citrom levében áztatunk. Ezalat gyümölcsöket mosunk, hámozunk, szeletelünk (attól függően, mit használunk). Serpenyőben az előkészített gyümölcsöket (almát, körtét, barackot, szilvát) a citromos mazsolával együtt pirítjuk/sütjük (zsiradék ne kell hozzá!). Adjunk hozzá egy evés fahéjat, de lehet narancsvirág vizet, vaníliát, kardamomot, reszelt friss gyömbért – kinek mi van kéznél, vagy mint szeretné variálni. Tálaláskor rászórjuk a pirított kókuszt és mandulát, és összekeverjük.
Beszélgetés
Még nincs hozzászólás.