Meleg desszertnek a legfinomabb. A sütőtököt almával rakom le kis tepsiben, leöntöm kókusztejjel, amelyben előzőleg egy marék mazsolát (lehet más aszalt gyümölcs is), pici fahéjat és vaníliát kevertem el. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsül. Hozzávalók: 2-3 személyre
30-40 dkg sütőtök (kisebb sütőtök 1/4-e)
30-40 dkg alma (2 alma)
marék aszalt gyümölcs (legjobban illik a mazsola, vörös áfonya)
165 ml kókusztej
kávéskanálnyi fahéj,
fél vaníliarúd kikapart belseje
teáskanálnyi kókuszzsír
Előkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra. A sütőtököt fél centi szeletekre vágjuk, és a szeleteket meghámozzuk. Az almák magházát kivesszük. Félbevágjuk az almákat és felszeleteljük szintén fél centis szeletekre. A kókusztejben elkeverjük a mazsolát és a fűszereket.
Elkészítés:
A kókuszzsírral kikenünk egy mélyebb tepsit. A sütőtök szeleteket beletesszük és közéjük pakoljuk az almaszeleteket. Leöntjük a fűszeres, mazsolás kókusztejjel. Picit lenyomkodjuk, mert a kiálló szeletek megéghetnek. Betesszük a sütőbe, ahol 25 perc alatt megsül, de érdemes 15 perc után kivenni és kanállal picit lenyomkodni. Ekkor ugyanis a sütőtök és az alma nedvességtartalma a hőkezelés hatására kienged, puhábbak lesznek a szeletek és jobban elmerülhetnek a kókusztejben. Még 10 perc, és kész.
Forrón is tálalható.
Extrák:
A sütőtökhöz és az almához illő ízekkel lehet turbózni: gyömbér, narancs, citrom, dió, mandula. Tálaláskor házilag készített grillázzsal is megszórhatjuk a tetejét.
Beszélgetés
Még nincs hozzászólás.