//
Most olvasod
Édesség de nem hízlal

Rakott sütőtök

rakott sütőtök szezonális blogMeleg desszertnek a legfinomabb. A sütőtököt almával rakom le kis tepsiben, leöntöm kókusztejjel, amelyben előzőleg egy marék mazsolát (lehet más aszalt gyümölcs is), pici fahéjat és vaníliát kevertem el. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsül. Hozzávalók: 2-3 személyre

30-40 dkg sütőtök (kisebb sütőtök 1/4-e)

30-40 dkg alma (2 alma)

marék aszalt gyümölcs (legjobban illik a mazsola, vörös áfonya)

165 ml kókusztej

kávéskanálnyi fahéj,

fél vaníliarúd kikapart belseje

teáskanálnyi kókuszzsír

Előkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra. A sütőtököt fél centi szeletekre vágjuk, és a szeleteket meghámozzuk. Az almák magházát kivesszük. Félbevágjuk az almákat és felszeleteljük szintén fél centis szeletekre. A kókusztejben elkeverjük a mazsolát és a fűszereket.

rakott sütőtök szezonális blog rakott sütőtök szezonális blog  rakott sütőtök szezonális blog  rakott sütőtök szezonális blog

Elkészítés:

A kókuszzsírral kikenünk egy mélyebb tepsit. A sütőtök szeleteket beletesszük és közéjük pakoljuk az almaszeleteket. Leöntjük a fűszeres, mazsolás kókusztejjel. Picit lenyomkodjuk, mert a kiálló szeletek megéghetnek. Betesszük a sütőbe, ahol 25 perc alatt megsül, de érdemes 15 perc után kivenni és kanállal picit lenyomkodni. Ekkor ugyanis a sütőtök és az alma nedvességtartalma a hőkezelés hatására kienged, puhábbak lesznek a szeletek és jobban elmerülhetnek a kókusztejben. Még 10 perc, és kész.

Forrón is tálalható.

Extrák:

A sütőtökhöz és az almához illő ízekkel lehet turbózni: gyömbér, narancs, citrom, dió, mandula. Tálaláskor házilag készített grillázzsal is megszórhatjuk a tetejét.

Beszélgetés

Még nincs hozzászólás.

Mi a véleményed?

Adatvédelem

A blogon megjelenő írások, fotók a szerzők engedélyével idézhetők. Kapcsolat felvétel: zoldsegek.gyumolcsok@gmail.com

Írd ide email címedet, ha értesülni szeretnél a legfrissebb bejegyzésekről.

Csatlakozás a többi 118 feliratkozókhoz

szezonális zöldségek gyümölcsök hússal hús nélkül