230 ml kókusztejbe 3 gramm felaprított aranymazsolát teszünk, valamint egy púpozott teáskanál zöld tealevelet – utóbbit filterben, vagy teatojásban. Az íze és a színe kell nekünk. 10 percig kis lángon együtt főzzük őket. Ezután a zöld tea leveleket szűrőn keresztül még jól kinyomkodjuk a krémbe.
A krém megy a turmixba, hogy a mazsola szinte eltűnjön benne, mert inkább az édesítés itt a szerepe. 2 lap zselatint a csomagoláson található útmutató szerint elkészítünk, és amikor langyos, hozzákeverjük a zöld teás krémhez. Poharakba, vagy desszertes tálkába adagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Kell neki egy fél nap fogyasztás előtt, hogy megfelelő állagú legyen. Mielőtt tálaljuk, megdíszítjük. Kis pohárban egy mokkáskanál zöld teát pici vízben áztatunk – így kibomlanak a levelek, amivel szépen lehet díszíteni.
Beszélgetés
Még nincs hozzászólás.