//
Most olvasod
Édesség de nem hízlal

Zen – halványzöld frissítő desszert

230 ml kókusztejbe 3 gramm felaprított aranymazsolát teszünk, valamint egy púpozott teáskanál zöld tealevelet – utóbbit filterben, vagy teatojásban. Az íze és a színe kell nekünk. 10 percig kis lángon együtt főzzük őket. Ezután a zöld tea leveleket szűrőn keresztül még jól kinyomkodjuk a krémbe.

A krém megy a turmixba, hogy a mazsola szinte eltűnjön benne, mert inkább az édesítés itt a szerepe. 2 lap zselatint a csomagoláson található útmutató szerint elkészítünk, és amikor langyos, hozzákeverjük a zöld teás krémhez. Poharakba, vagy desszertes tálkába adagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Kell neki egy fél nap fogyasztás előtt, hogy megfelelő állagú legyen. Mielőtt tálaljuk, megdíszítjük. Kis pohárban egy mokkáskanál zöld teát pici vízben áztatunk – így kibomlanak a levelek, amivel szépen lehet díszíteni.
 

Beszélgetés

Még nincs hozzászólás.

Mi a véleményed?

Adatvédelem

A blogon megjelenő írások, fotók a szerzők engedélyével idézhetők. Kapcsolat felvétel: zoldsegek.gyumolcsok@gmail.com

Írd ide email címedet, ha értesülni szeretnél a legfrissebb bejegyzésekről.

Csatlakozás a többi 118 feliratkozókhoz

szezonális zöldségek gyümölcsök hússal hús nélkül