Extra gyorsan elkészül. Használhatunk hozzá cukkinit is, sőt vegyesen mindkettőt. Köretnek is finom, de főételnek is salátával. Egy kis sült sonkával, husival is nagyon finom. Készíthetünk hozzá szószokat – kézenfekvő a fűszeres paradicsom mártás, vagy egy egyszerű lecsó. Aki fogyaszt tejterméket, tejföllel, reszelt sajttal próbálja ki.
Hozzávalók:
2-4 személyes adag, attól függően, hogy főételnek, vagy köretnek fogyasztjuk:
1 nagy, vagy 2 kisebb padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma (de bármilyen hagyma jó bele!)
1-1 teáskanál oregano és bazsalikom (kakukkfű is jöhet)
3 evőkanál szezámliszt (vagy kávédarálóban őrölt szezámmag)
2 tojás
só, bors
Előkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A padlizsánt hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalukat megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg a többi teendővel végzünk. A hagymákat felaprítjuk és egy tálban összekeverjük a fűszerekkel, sóval, borssal. A padlizsán szeleteket leitatjuk és felkockázzuk (kicsi kockákra). A 2 egész tojást egy kis tálban felverjük. Egy kis sütőformát kikenünk vékonyan zsiradékkal.
Elkészítés:
A fűszeres hagymához adjuk a felkockázott padlizsánt, a szezámlisztet és a felvert tojásokat. Villával alaposan összekeverjük, a padlizsánkockákat meg is nyomkodjuk, hogy amennyire lehet, homogén keveréket kapjunk. Ezt beleöntjük az előkészített sütőformába és a meleg sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit megbarnul a széle, de ellenőrizzük a felszínét óvatosan megtapintva, hogy nem folyós/remegős-e. Ha még nem elég szilárd akkor süssük még pár percig.
Kisebb kockákra, vagy szeletekre vágva parti falatként is megállja a helyét! Tűzzünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.
Beszélgetés
Még nincs hozzászólás.