//
Most olvasod
Főétel, Zöldség / Gyümölcs

Padlizsán lepény

szezonális blog padlizsán lepényExtra gyorsan elkészül. Használhatunk hozzá cukkinit is, sőt vegyesen mindkettőt. Köretnek is finom, de főételnek is salátával. Egy kis sült sonkával, husival is nagyon finom. Készíthetünk hozzá szószokat – kézenfekvő a fűszeres paradicsom mártás, vagy egy egyszerű lecsó. Aki fogyaszt tejterméket, tejföllel, reszelt sajttal próbálja ki.

Hozzávalók:

2-4 személyes adag, attól függően, hogy főételnek, vagy köretnek fogyasztjuk:

1 nagy, vagy 2 kisebb padlizsán

1 gerezd fokhagyma

1 lila hagyma (de bármilyen hagyma jó bele!)

1-1 teáskanál oregano és bazsalikom (kakukkfű is jöhet)

3 evőkanál szezámliszt (vagy kávédarálóban őrölt szezámmag)

2 tojás

só, bors

Előkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A padlizsánt hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalukat megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg a többi teendővel végzünk. A hagymákat felaprítjuk és egy tálban összekeverjük a fűszerekkel, sóval, borssal. A padlizsán szeleteket leitatjuk és felkockázzuk (kicsi kockákra). A 2 egész tojást egy kis tálban felverjük. Egy kis sütőformát kikenünk vékonyan zsiradékkal.

szezonális blog padlizsán lepény   szezonális blog padlizsán lepény  szezonális blog padlizsán lepény

Elkészítés:

A fűszeres hagymához adjuk a felkockázott padlizsánt, a szezámlisztet és a felvert tojásokat. Villával alaposan összekeverjük, a padlizsánkockákat meg is nyomkodjuk, hogy amennyire lehet, homogén keveréket kapjunk. Ezt beleöntjük az előkészített sütőformába és a meleg sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit megbarnul a széle, de ellenőrizzük a felszínét óvatosan megtapintva, hogy nem folyós/remegős-e. Ha még nem elég szilárd akkor süssük még pár percig.

szezonális blog padlizsán lepény  szezonális blog padlizsán lepény  szezonális blog padlizsán lepény

Kisebb kockákra, vagy szeletekre vágva parti falatként is megállja a helyét! Tűzzünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.

szezonális blog padlizsán lepény   szezonális blog padlizsán lepény

Beszélgetés

Még nincs hozzászólás.

Mi a véleményed?

Adatvédelem

A blogon megjelenő írások, fotók a szerzők engedélyével idézhetők. Kapcsolat felvétel: zoldsegek.gyumolcsok@gmail.com

Írd ide email címedet, ha értesülni szeretnél a legfrissebb bejegyzésekről.

Csatlakozás a többi 118 feliratkozókhoz

szezonális zöldségek gyümölcsök hússal hús nélkül